Мистецтво карвінгу по фруктах і овочах виникло на Сході і за тисячі років стало частиною національних традицій.
Король Тайланду Phra Ruang, в 1364 році вперше побачивши на церемонії лампу прикрашену розкішними фігурами райських птахів, звірів та квітів вирізаними із овочів і фруктів, оголосив мистцетво карвінгу національним надбанням і наказав навчити майстрів спеціально тільки для свят в його палаці.
Якщо різьблення по дереву або каменю зберігається століттями, то майстер з карвінгу в ресторані працює з живим матеріалом, фруктами і овочами.
Такий витвір мистецтва гідний не меншого захоплення. Адже відомо кожному, що сервірування відіграє величезну роль, а красиво оформлена страва — важливий елемент застілля.
Навіть простий бантик з цибулі-порею або квіточка з редису робить звичну страву незвичайною. Оформлення страв за допомогою карвінгу може бути найрізноманітнішим.
На святковому столі у Вас може бути букет із овочів, а при бажанні - цілий акваріум.
Так що, Ваші гості дивуватимуться побаченому, а діти, які відмовлялися від овочів, незважаючи на Ваші вмовляння, з радістю будуть з’їдати цілі порції.
|